2008. április 5., szombat

Érezhető-e a Nibiru gravitációs hatása?


Nemrég olvastam arról, hogy anomáliák figyelhetőek meg a Naprendszert elhagyó Pioneer űrszondák mozgásában.Konkrétan arról van szó, hogy ezek a szondák nem várt mértékben lassúlnak!Utánna néztem miröl is lehet szó. Talán a vártnál erősebb a Nap gravitációs ereje? Vagy az óriásbolygók fogták vissza a lendületüket? Nem várt műszaki hibák? Valami hasonló magyarázatra számítottam de kiderült, valami más lehet e-mögött a rejtélyesnek mondható "probléma" mögött.
A történet két főhőse a Pioneer-10 és Pioneer-11.
A Pioneer-10-et 1972-ben lőtték fel és mozgását jó előre kiszámították. (útirány, sebesség)
25 évig sikerült tartani vele a kapcsolatot. Közben értékes adatokkal látta el a kutatókat.
Hasonlóan alakúlt az 1973- bal felbocsátott Pioneer-11 sorsa is. Ezzel a szondával 1995-ben szakadt meg a kapcsolat. Fontos tudni, hogy a két űreszköz nem egyirányba távozott, hanem a Naprendszer ellentétes "oldalán" intettek búcsút nekünk.


Mozgásukban már jó ideje megfigyelték, hogy a vártnál erősebben lassúlnak! Pályályukat a bolygók és a Nap gravitációs erejét figyelembe véve számították ki. Akkor mégis mi az oka?
Kizárták a műszaki hibát. Két ellentétesen repülő szondánál nem jelentkezhettek ugyan azok a lassúlási tényezők, főleg, hogy nem egy időben indúltak. (mégis egyforma mértékű)
Ráadásúl több olyan szondánál is megfigyelték amelyek jelenleg is a naprendszeren belül mozognak.
Kizárták azt a lehetőséget is ismeretlen objektumok gyakorolnak erős gravitációs.
De úgy gondolom mégis itt jöhet szóba a Nibiru!
Ugyanis mind a mai napig hol cáfolják, hol megerősítik, aztán megint cáfolják az anomáliák eredetét.
Egyszóval: fogalmuk sincs!
Tételezzük föl mégiscsak egy eddig "ismeretlen" gravitációs erő befolyásolja ezeket a szondákat, és vele együtt az egész Naprenszert! Az utóbbi időben a napfolttevékenység is megélénkült.
http://www.bezdan-online.com/a/index.php/content/view/1412/31/
Úgy gondolom ezek a Nibiru közeledését is igazolhatják, tisztán tudományos megfigyelések alapján.
Ha a gravitációs eltérések a jövőben egyre "erőteljesebbek" lesznek a tudósok nem tagadhatják tovább egy lehetséges "égi kísérő" jelenlétét a Nap körül. Márpedig ha ez a Nibiru, akkor egyre több ilyet fognak észlelni!
Zavar a szondák pályályában, eltérések a bolygók mozgásában, megélénkülő üstökös forgalom, zavar a kommunikációs műholdakban, talán a klímaváltozá sem csupán a mi bűnünk,stb.
Figyelni fogom ezeket az "apró" jeleket,és megpróbálom összekapcsolni egy lehetséges magyarázattal!
Amelyek mögött talán tényleg az őseink által annyira várt égitest a Nibiru áll.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv, John vagyok!
Érdekes cikk, én is olvastam már a Nibiru hatalmas tömegvonzó képességéről, de arról még nem, hogy a szondákat is akadályozza a mozgásban. Lehetséges, hogy erről van szó, de mivel a napkitörések száma, és mértéke nő, az is lehet a gond. Amellett még a tudósok azt mondják, a napunknak van egy "halott ikertestvére" amely évmilliók távlatában meglátogatja öccsét. Ezt a halott napot nevezik Nemesisnek, de nem zárják ki, hogy a Nibiru ennek a halott égitestnek egyik kisérője. A Nibiru jelenléte igazolt, és kiszámítható a külső bolygók keringéséből is. Egyetértek veled, hogy valami nagy dolog van készülőben, de sajnos ezt egy ideig nem tudjuk meg. Esetleg a klímaváltozás, bolygók és a naprendszer furcsa anomáliái magyarázhatók azzal is, hogy 2012-ben érjük el a galaxis "közepét", azaz a naprendszer megtett egy teljes kört. Egyébként tetszik a blogod, igen informatívak az írásaid, csak így tovább!

Névtelen írta...

Üdv!
Érdekes cikk, de ez nem csak az űrszondáknál, hanem minden bolygópályánál megfigyelhető anomália. Valóban valami nagy dolog van készülőben, amire már elkezdtük felkészíteni az embereket. Erről a konkrét eseményről bővebben itt olvashattok:
http://mentalaid.blog.hu

Ezek és az ez után következők nagyon fontos információk, amiről mindenkinek érdeke tudnia. Kérünk mindenkit, terjessze ezt az oldalt.

Köszönettel,
Mental Aid

Névtelen írta...

Valami lehet benne! Az én hajam is gyakrabban áll az égnek mostanság. Lehet a Nibiru, csak eddig nem jutott eszembe. De inkább az ilyen és hasonló oldalak miatt lehet ez :) Minden tudományos állítás, számítások nélkül várjátok a csodát.. Miért nincs egy rendes kép sem róla, ha állítólag már egy sima, mindenki által megfizethető távcsővel látható? Természetesen nem olyanokra gondolok amiket találni hasonló oldalakon, hogy mobillal fényképezett naplemente, és a Nap mellett egy 30-as Photosop ecsettel egy cseppentés :) Senki nem tud róla semmit (gondolok itt a tudósokra), nem tudni hol van jelenleg, merre tart, milyen a sebessége, milyen pályán mozog, de azt persze már mindenki (gondolok itt rátok) tudja hogy 3660 év (milyen év? mostani év, vagy az előző visszatérése előtti földi év? :D) a keringési ideje, hogy 23x nagyobb és pont a Nap és a Föld között fog megtérni :) Egy szó mint száz: nevetséges.

Névtelen írta...

miert ne:)

Enki írta...

Azért előbb olvasgasd a Sumérok ,de akár az összes ősi népet is mondhatnám, fennmaradt írásait! Hidd el, el fogsz gondolkozni egy -két dolgon! Abban igazad van, hogy akkor ha közeledik akkor miért nem látszik már? Nekem is változott a véleményem az utóbbi időben. Maga a bolygó létezhet, de 2012-ben szerintem nem a Nibiru érkezik vissza. A maják szerint hirtelen bekövetkezett természeti változások okoztak változásokat a Földön az ő időszámításuk alatt. Ezeket csillagászati eseményekhez kötötték! Ez a precesszió. Ennek alapján számították ki a 2012-es évet a szakemberek.Ez az időpont független attól, hogy milyen évet írunk éppen most! Ami szerintem 2012-be történhet az csillagászati események hatására történhet. Vagyis a Naprendszerünk mozgása által kerülhetünk egy olyan részére a galaxisnak amelyben esetleg több hidrogén található. Ez erőteljesebb működésre késztetheti a Napunkat. Nyilván nem véletlen, hogy a legerősebb napkitöréseket 2012-2013-ra jósolják a csillagászok! De ami tény, hogy a rendszerünket elhagyó űrszondákra valami olyan erő kezdett el hatni ami csökkentette a sebességüket. Vagy emlékezz arra, hogy nem is olyan régen valamelyik szonda értelmezhetetlen jeleket kezdett visszaküldeni a Földre! Erre azt mondták pár nap múlva, hogy szoftver hiba! Na! Ne már! Valami akkor okozta a hibát! Van oka! De ezt az okot nem említették azóta sem. Nem furcsa?

Névtelen írta...

miyen érdekes hogy minden ilyen oldalon,ahol a nibiru képbe kerül jön valaki és gyorsan cáfolni,és nevetségessé kezdi tenni a témát...vajon ki fizet neki ezért?...vagy tul nagy a "szakálla",és nem lát rendesen,(inkább nem akar)...remélem a zilyen hazugokat utol éri a sorsa...:)