2008. április 5., szombat

Érezhető-e a Nibiru gravitációs hatása?


Nemrég olvastam arról, hogy anomáliák figyelhetőek meg a Naprendszert elhagyó Pioneer űrszondák mozgásában.Konkrétan arról van szó, hogy ezek a szondák nem várt mértékben lassúlnak!Utánna néztem miröl is lehet szó. Talán a vártnál erősebb a Nap gravitációs ereje? Vagy az óriásbolygók fogták vissza a lendületüket? Nem várt műszaki hibák? Valami hasonló magyarázatra számítottam de kiderült, valami más lehet e-mögött a rejtélyesnek mondható "probléma" mögött.
A történet két főhőse a Pioneer-10 és Pioneer-11.
A Pioneer-10-et 1972-ben lőtték fel és mozgását jó előre kiszámították. (útirány, sebesség)
25 évig sikerült tartani vele a kapcsolatot. Közben értékes adatokkal látta el a kutatókat.
Hasonlóan alakúlt az 1973- bal felbocsátott Pioneer-11 sorsa is. Ezzel a szondával 1995-ben szakadt meg a kapcsolat. Fontos tudni, hogy a két űreszköz nem egyirányba távozott, hanem a Naprendszer ellentétes "oldalán" intettek búcsút nekünk.


Mozgásukban már jó ideje megfigyelték, hogy a vártnál erősebben lassúlnak! Pályályukat a bolygók és a Nap gravitációs erejét figyelembe véve számították ki. Akkor mégis mi az oka?
Kizárták a műszaki hibát. Két ellentétesen repülő szondánál nem jelentkezhettek ugyan azok a lassúlási tényezők, főleg, hogy nem egy időben indúltak. (mégis egyforma mértékű)
Ráadásúl több olyan szondánál is megfigyelték amelyek jelenleg is a naprendszeren belül mozognak.
Kizárták azt a lehetőséget is ismeretlen objektumok gyakorolnak erős gravitációs.
De úgy gondolom mégis itt jöhet szóba a Nibiru!
Ugyanis mind a mai napig hol cáfolják, hol megerősítik, aztán megint cáfolják az anomáliák eredetét.
Egyszóval: fogalmuk sincs!
Tételezzük föl mégiscsak egy eddig "ismeretlen" gravitációs erő befolyásolja ezeket a szondákat, és vele együtt az egész Naprenszert! Az utóbbi időben a napfolttevékenység is megélénkült.
http://www.bezdan-online.com/a/index.php/content/view/1412/31/
Úgy gondolom ezek a Nibiru közeledését is igazolhatják, tisztán tudományos megfigyelések alapján.
Ha a gravitációs eltérések a jövőben egyre "erőteljesebbek" lesznek a tudósok nem tagadhatják tovább egy lehetséges "égi kísérő" jelenlétét a Nap körül. Márpedig ha ez a Nibiru, akkor egyre több ilyet fognak észlelni!
Zavar a szondák pályályában, eltérések a bolygók mozgásában, megélénkülő üstökös forgalom, zavar a kommunikációs műholdakban, talán a klímaváltozá sem csupán a mi bűnünk,stb.
Figyelni fogom ezeket az "apró" jeleket,és megpróbálom összekapcsolni egy lehetséges magyarázattal!
Amelyek mögött talán tényleg az őseink által annyira várt égitest a Nibiru áll.