2008. április 12., szombat

A Föld szíve aranyat rejt?

Egy igen érdekes elmélettel áltak elő Ausztráliában., mely szerint igen nagy mennyiségű arany található a Föld magjában!
Bernard Wood, a Föld 4,5 milliárd évvel ezelőtt megkezdődött fejlődése legelső szakaszát kielemezve jutott el a meglepő eredményig. A professzor brit kollégáival elsősorban bolygónk olvadt fémmagjának kialakulására összpontosított.Wood szerint alaposabban szemügyre véve azokat a közeli csillagokat, melyek jelenleg a mi Napunk állapotát tükrözik, ellaposodott por és gáz korongokat figyelhetünk meg körülöttük, melyek 10 000 év leforgása alatt kis, körülbelül 10 kilométer átmérőjű testekké formálódnak. A radioaktív kormeghatározás bebizonyította, hogy az ezt követő 100 000 és 1 millió év közötti időszakban ezek az apró objektumok egymással összeütközve Hold-Mars méretű bolygókezdeményeket építenek fel, melyek 10-100 millió év alatt kisebb-nagyobb bolygókká érnek, magyarázta a professzor, hozzátéve, hogy a Föld esetében ez a folyamat megközelítőleg 30 millió év alatt zajlott le.Bolygónk történetének hajnalán az elméletek szerint több száz méter mély folyékony kőzettenger borította a Földet. A földtörténet fejlődése során ez a magma óceán kölcsönhatásba lépett a porból és gázokból kialakult kis objektumokkal, számos fontos elemet, többek között aranyat nyerve ki belőlük, melyek végül leülepedtek a Föld fémben gazdag magjában.A magban felhalmozódott arany mennyiségének kiszámításához Wood összehasonlította a Föld kérgének összetételét a fent említett objektumokat megtestesítő meteoritokéval.Kutatótársaival megállapították, hogy a meteoritok és a kéreg hasonló szinttel rendelkezik a vasban nem oldódó anyagokból, viszont a meteoritok magasabb arányban tartalmaznak egyes elemeket, mint az arany, a platina vagy a nikkel. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy a Föld vegytanát tekintve rendkívül hasonló a meteoritokhoz, kérgében azonban kevés olyan elem maradt meg, amit felolvaszthat a vas. Így egyetlen hely maradt, ahová ezek az elemek távozhattak, az pedig a bolygó magja. A számítások szerint a Föld aranykészletének több mint 99%-a a magban rejtőzik. Akkora arany mennyiség található a Föld magjában, hogy felszínre hozva a bolygó teljes felületét bevonhatnánk vele nem kevesebb, mint fél méteres vastagságban. Forrás:http://www.sg.hu
Eddig a cikk, ami szerint aranyban gazdag a Föld magja. Azon kezdtem gondolkodni, ha ez így van akkor biztos nem véletlen, hogy a múltban a Nibiruról származó Annunaki faj a saját bolygólyuk megmentése érdekében aranyat bányászott a Földön. A Sumér feljegyzések szerint szükségük volt nagy mennyiségű nemesfémre mert a Nibiru haldoklott. Kicsit kétkedtem mi köze lehet az aranynak egy bolygó "életéhez". De ha a Föld is ilyen nagy mennyiséget rejt magában, valószínű, hogy nagyon fontos szerepe lehet! Talán valamilyen közvetítő szerepet játszik a mágneses mező létrejöttében, de mindenképpen a biológiai élet fentartásában lehet szerepe. Az hogy a Nibirunak szüksége volt nagy mennyiségre azt jelentheti, hogy a túlzott kitermelés miatt megbillent a bolygó egyensúlya. Talán nem védelmezte lakóit kellő hatékonysággal tovább az űrből származó sugárzásokkal szemben. Ezért minél hamarabb vissza kellett azt juttatni az égitest magjába. Így továbbra is lakható maradt a Nibiru. Valahogy így tudnám megmagyarázni ezt a túlzott "aranymániát" az Annunakiknál.
Jellemző ránk Emberekre is, hogy lassan már teljesen kizsákmányoljuk bolygónkat saját szükségleteink kielégítése miatt. Aztán csak csodálkozunk, mitől változik ilyen gyorsan a klímánk. Ha nem eszmélünk gyorsan hamarosan a Föld is egy haldokló bolygó lehet!