2008. április 12., szombat

A Föld szíve aranyat rejt?

Egy igen érdekes elmélettel áltak elő Ausztráliában., mely szerint igen nagy mennyiségű arany található a Föld magjában!
Bernard Wood, a Föld 4,5 milliárd évvel ezelőtt megkezdődött fejlődése legelső szakaszát kielemezve jutott el a meglepő eredményig. A professzor brit kollégáival elsősorban bolygónk olvadt fémmagjának kialakulására összpontosított.Wood szerint alaposabban szemügyre véve azokat a közeli csillagokat, melyek jelenleg a mi Napunk állapotát tükrözik, ellaposodott por és gáz korongokat figyelhetünk meg körülöttük, melyek 10 000 év leforgása alatt kis, körülbelül 10 kilométer átmérőjű testekké formálódnak. A radioaktív kormeghatározás bebizonyította, hogy az ezt követő 100 000 és 1 millió év közötti időszakban ezek az apró objektumok egymással összeütközve Hold-Mars méretű bolygókezdeményeket építenek fel, melyek 10-100 millió év alatt kisebb-nagyobb bolygókká érnek, magyarázta a professzor, hozzátéve, hogy a Föld esetében ez a folyamat megközelítőleg 30 millió év alatt zajlott le.Bolygónk történetének hajnalán az elméletek szerint több száz méter mély folyékony kőzettenger borította a Földet. A földtörténet fejlődése során ez a magma óceán kölcsönhatásba lépett a porból és gázokból kialakult kis objektumokkal, számos fontos elemet, többek között aranyat nyerve ki belőlük, melyek végül leülepedtek a Föld fémben gazdag magjában.A magban felhalmozódott arany mennyiségének kiszámításához Wood összehasonlította a Föld kérgének összetételét a fent említett objektumokat megtestesítő meteoritokéval.Kutatótársaival megállapították, hogy a meteoritok és a kéreg hasonló szinttel rendelkezik a vasban nem oldódó anyagokból, viszont a meteoritok magasabb arányban tartalmaznak egyes elemeket, mint az arany, a platina vagy a nikkel. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy a Föld vegytanát tekintve rendkívül hasonló a meteoritokhoz, kérgében azonban kevés olyan elem maradt meg, amit felolvaszthat a vas. Így egyetlen hely maradt, ahová ezek az elemek távozhattak, az pedig a bolygó magja. A számítások szerint a Föld aranykészletének több mint 99%-a a magban rejtőzik. Akkora arany mennyiség található a Föld magjában, hogy felszínre hozva a bolygó teljes felületét bevonhatnánk vele nem kevesebb, mint fél méteres vastagságban. Forrás:http://www.sg.hu
Eddig a cikk, ami szerint aranyban gazdag a Föld magja. Azon kezdtem gondolkodni, ha ez így van akkor biztos nem véletlen, hogy a múltban a Nibiruról származó Annunaki faj a saját bolygólyuk megmentése érdekében aranyat bányászott a Földön. A Sumér feljegyzések szerint szükségük volt nagy mennyiségű nemesfémre mert a Nibiru haldoklott. Kicsit kétkedtem mi köze lehet az aranynak egy bolygó "életéhez". De ha a Föld is ilyen nagy mennyiséget rejt magában, valószínű, hogy nagyon fontos szerepe lehet! Talán valamilyen közvetítő szerepet játszik a mágneses mező létrejöttében, de mindenképpen a biológiai élet fentartásában lehet szerepe. Az hogy a Nibirunak szüksége volt nagy mennyiségre azt jelentheti, hogy a túlzott kitermelés miatt megbillent a bolygó egyensúlya. Talán nem védelmezte lakóit kellő hatékonysággal tovább az űrből származó sugárzásokkal szemben. Ezért minél hamarabb vissza kellett azt juttatni az égitest magjába. Így továbbra is lakható maradt a Nibiru. Valahogy így tudnám megmagyarázni ezt a túlzott "aranymániát" az Annunakiknál.
Jellemző ránk Emberekre is, hogy lassan már teljesen kizsákmányoljuk bolygónkat saját szükségleteink kielégítése miatt. Aztán csak csodálkozunk, mitől változik ilyen gyorsan a klímánk. Ha nem eszmélünk gyorsan hamarosan a Föld is egy haldokló bolygó lehet!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon tetszett a cikk! Ahogy én tudom, ma annyi aranyat bányásztak ki (eddig) amennyi 2-3 centire beboríthatná az egész Föld felszínét. Épkézláb ötletnek tűnik az arany jelenléte a magmában, hiszen nem tudjuk mi lehet ott lent, míg meg nem nézzük a két szemünkkel, ami ma még nem igazán lehetséges.
Az annunakikkal kapcsolatban jól gondolkodtál, a bolygót kár érte, mikor elhaladt a Nap mellett, ezért szükség volt az aranyra. Az hogy mi célból, sajnos nem egyértelmű, de igazad lehet, hogy a bolygó magját akarhatták vele "feltölteni". Ahogy tudjuk aranyból készül a híres ORM elem is, mely meghosszabbítja az életet, lehetséges, hogy az annunakiknak is csak erre kellett.

Enki írta...

Igen, ez is lehet, hogy csak a saját életüket akarták meghosszabítani vele. Bár a kőtáblák egyértelműen leírják, hogy a Nibiru légkörével volt probléma egy súlyos háború után.

Névtelen írta...

Az aranynak van egy olyan tulajdonsága, hogy semlegesít egy csomó mérget.

Névtelen írta...

2-3 centire? Khm.
Évi 700 tonna termeléssel számolva ez 280/70 milliárd évbe telne. föld/szárazföld

Névtelen írta...

ellenorizni kell:)

Enki írta...

Igazából nem tudhatjuk, hogy milyen módszerekkel folytattak bányászati tevékenységet. Mivel nyilván fejlett eszközökkel dolgoztak az Annunakik, ezért gondolom, hogy igen jelentős mennyiséget hoztak felszínre és szállítottak el. Ellenőrizni igazából szerintem nem lenne könnyű, mert az azóta eltelt évezredek alatt a Föld megért néhány természeti katasztrófát. Ami könnyedén eltünteti a nyomait egy külszíni bányászatnak.